Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Cotidianul
Anul şi data apariţiei: 11/2/2008
Tematica: problema emigranţilor români din Italia
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Mariana Bechir
Titlul articolului: Martor-cheie in procesul lui Mailat, identificat la Avrig
Acces online: https://www.cotidianul.ro/martor_cheie_in_procesul_lui_mailat_identificat_la_avrig-39386.html


Martor-cheie in procesul lui Mailat, identificat la Avrig

Localizarea telefonului Giovannei Reggiani i-a condus pe anchetatorii italieni la Avrig, unde au descoperit pe cineva care a vazut tragedia din Italia.

   Italienii au localizat in ianuarie anul acesta telefonul mobil al Giovannei Reggiani disparut in timpul atacului din 10 octombrie 2007, cind femeia a fost batuta atit de rau, incit a decedat citeva zile mai tirziu, la spital. Semnalele mobilului proveneau dintr-o localitate sibiana, iar ofiterii autohtoni l-au identificat la Avrig pe posesorul actual al telefonului, un barbat in virsta de 50 de ani, a carui identitate este inca tinuta secreta de politisti. Audierile au dezvaluit nu numai ca barbatul se afla in Italia in momentul cind Giovanna Reggiani ar fi fost agresata, dar ar fi fost chiar martor la atacul lui Romulus Mailat asupra ei.

   Acest martor-cheie le-a povestit politistilor cum Mailat a jefuit-o pe Giovanna si apoi a lovit-o cu un obiect contondent, fara insa a o viola, asa cum a speculat initial presa italiana.  Ulterior, Mailat i-ar fi spus concitadinului sau: "Cred ca am omorit-o!". Potrivit martorului-cheie, imediat dupa derularea dramei, Mailat ar fi mers in campusul de romi din marginea Romei si le-ar fi daruit cunoscutilor obiecte din poseta Giovannei. Asa ar fi ajuns mobilul la martorul din Avrig, sustine acesta. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca barbatul a fost doar un martor neputincios al agresiunii sau complicele lui Mailat.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.